Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2015 09:31 - Законно убийство.
Автор: azret55 Категория: Поезия   
Прочетен: 3052 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първият човек, забил колче в земята и заявил „това е моята земя”, е враг на цялото човечество. През 2000 година в Белгия бе извършено убийство, което развълнува белгийските граждани. Всички средства за масова информация се втурнаха да отразяват шумно едно на пръв поглед банално убийство. И наистина, какво да те впечатли: просто богаташ убил бедняк. Телевизионните репортажи и вестникарски статии привличаха вниманието с гръмки заглавия: „Милионер убил 16-годишен юноша, който опитал да си откъсне една ябълка” или: „Той защитил собствеността си от крадците”. На белгийския народ още веднъж бе преподаден урок за това, че частната собственост е свещена и неприкосновена, та бедняците под заплахата от смърт да не смеят да посегнат на частната собственост на богаташите. Убийството бе извършено в началото на септември, когато по цялата страна училищата разтвориха врати за учениците си. Група малчугани, едва пристъпили прага на зрелия живот, радостни от срещата си след лятната ваканция, се запътили към парка. Слънчевите лъчи си пробивали път през гъстите клони на градината, за да сгреят земята и да изрисуват по зелената трева ярка златиста мозайка. Птиците си подсвирквали весело една на друга като изпълвали градината с възхитителни райски звуци. С юношеска дързост децата прескочили оградата, отделяща обществената територия от частното владение. Един от младежите откъснал от едно дърво зряла ябълка. И изведнъж, като гръм от ясно небе, проехтял изстрел. Птиците се разлетели на всички страни. За миг всичко живо замряло. Момчетата чули предсмъртното стенание на приятелчето си, което лежало на зелената поляна, а от гърдите му бликала червена кръв. Той умирал. Стрелецът не му оставил и един шанс да оживее – куршумът пронизал младежа в гърдите. На тридесет метра от момчетата стоял възрастен мъж. В ръцете си той държал пушка, готов да стреля отново по чуждите хора, ако не напуснат земята му, принадлежаща вече двеста години по право на фамилията му. За родителите на загиналото момче не останало нищо друго освен да се уповават на белгийското правосъдие и да чакат наказание за убиеца на сина им. Гледането на това дело отнело половин година. Накрая, когато общественото негодувание се уталожило, съдебният състав на Кралския съд на Белгия произнесъл своята присъда: «Невинен»! 2 юли 2012 г. гр. Варна.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Познат герой. Юрталана от романа, , ...
12.06.2015 18:27
Познат герой. Юрталана от романа ,,Снаха,, на Георги Караславов. Непростимото е това, че той вижда босите крака на Астаровото момче и русата му главица и знае, че е дете. Ала го удря с камък и го убива. Нека някой друг да разкаже за психологията на убиеца.
цитирай
2. godlieb - THE SACRED LANGUAGE OF MINE ROOTS!
13.06.2015 01:42
"НЕВИННИ" СА И ШОФЬОРИТЕ - ПРЕТРЕПВАЩИ НАШИ МАЙКИ И БАЩИ - НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА - НА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА. АМЕН!?!
цитирай
3. apostapostoloff - Нека сега да обърнем медала и да си
13.06.2015 06:45
спомним за стотиците старци и старици, пребити, изнасилени и убити у нас. Законът в България ТРЯБВА да бъде променен! Всеки трябва да знае и да помни, че влезе ли в собствеността ми, ще намаже куршума. Това е изцяло в унисон с нашата Конституция, в която е записано, че частната собственост е неприкосновена!
цитирай
4. 1997 - На страницата за поезия, поетично. ;)
15.06.2015 01:09
apostapostoloff написа:
Всеки трябва да знае и да помни, че влезе ли в собствеността ми, ще намаже куршума.

Преминах през кюшето
на ливадата,
но дрипите ми палнаха барута
в кремъклийката.
На кон прегази през житата
кметът,
а онзи до земя се преклони.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: azret55
Категория: Други
Прочетен: 66297
Постинги: 32
Коментари: 35
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031