Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 15:29 - ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ ИЗБОР...
Автор: azret55 Категория: Политика   
Прочетен: 2068 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 26.06.2015 08:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В очите на местните ние бяхме чужденци, при това не просто чужденци, а руски богаташи. Българите смятат всички руснаци за богаташи като тези, които изкупуват недвижими имоти в „Златни пясъци”.

Въпреки че новобогаташите от Русия, така наречените „нови руснаци”, се държат предизвикателно и просташки, българите все пак продължават да се отнасят към руснаците търпеливо и даже с уважение.

В съзнанието на българите Русия и руските хора се асоциират противоречиво. От една страна, съвременна Русия е най-голямата страна в света, с най-големите природни и енергийни ресурси, изнасяща по целия свят дървесина, нефт, природен газ и получаваща всеки месец милиарди американски долари. Но вместо богатство из страната се шири бедност и нищета.

Руският народ и другите местни народности на Русия живеят из необятните простори на страната си под линията на бедността, а казано по-просто – гладувайки.

Вместо свобода и разцвет в страната господстват чиновническо своеволие и насилие от криминални и силови структури. Народите са в клещите на бедността и беззаконието. Вместо в обещания капиталистически рай, народите на Русия се озоваха в капиталистическия ад. Вместо да развие научно-технически и икономически прогрес, Русия изостана в технологично и културно отношение не само от развитите страни, но и от страните на третия свят, като се превърна в суровинен придатък на западната цивилизация. Въпреки желанието на Русия да поддържа дружески отношения със САЩ и ЕС, тя все още е военна цел №1 за НАТО, член на която е и България.

От друга страна, в съзнанието на българския народ е запазена историческата памет за Русия и руския народ като освободители на България от петвековното османско иго. Българите и руснаците са два братски народа, с общи страници в световната история, с общ славянски произход. Кирил и Методи са създали една азбука, една писменост за всички славяни. Българите и руснаците имат исторически опит в строителството на новата човешка цивилизация – общество без експлоатация на човек от човека. Руснаците и българите са свързани помежду си и духовно – с християнската православна вяра. Но правителството на България води антируска политика като се противопоставя на историческата логика и нравствените ценности на народа си. Ето това противоречие в съзнанието на българския народ трябва да намери своето решение към средата на ХХІ век.

Рано или късно на България ще й се наложи да се изправи в редовете на НАТО срещу Русия, срещу „братушките” си. Само дето българското правителство не отчита последствията от този съюз с НАТО, както и какво ще излезе от интеграцията на българската държава със запада. При досега на българската държава с англосаксонския свят, при досега на православната вяра с католицизма, при досега на слаборазвитата българска държава с могъщите империалистически държави, българите ще изчезнат като етнос от историческата сцена завинаги. Англосаксонският свят с милиардното си население ще погълне малката България на една хапка, без да му приседне.

Но ако България застане на страната на Русия – славянска държава, изповядваща християнската православна вяра, тогава България, също славянска държава, ще запази чрез съюза с Русия своя държавен суверенитет, своята национална и религиозна идентичност. От историческия избор на пътя за развитие през ХХІ век зависи бъдещето на България и българския народ. Ще се опитате ли да възразите на историята?

 

12 март 2012 г.

 

от книга на Азретали Саубанов "Без Права на Живот".



Гласувай:
2



1. aboychev - ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА СЕБЕ СИ
25.06.2015 22:19
НИЕ МОЖЕМ САМИ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАС
И НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ
ЧЕ НЯКОГА СТЕ НИ ОСВОБОЖДАВАЛИ
И ЧЕ ИМАМЕ НЕЩО ОБЩО СЪС СкЛАВиЯНСТВОТО
ВАШАТА ТЪПОТА НЕ НИ Е ПРИСЪЩА
цитирай
2. nikikm - Ти,приятелю,
27.06.2015 00:59
Не го слушай Бойчев! Той е симпатяга,на всяко гърне мерудия и подобно на вълците, изтребва мършата,да му е сладко!Трябва да има и такива! Няма да повярваш обаче, с него имаме,поне надявам се,истинска симбиоза!Плюем се, без да се мразим,даже се уважаваме,но той трябва да потвърди, а това си е постижение в демократичен аспект! Усмивка! Та,прав си! Малко неочакван завършек,нали?!
цитирай
3. nikikm - Бойче,
27.06.2015 01:04
aboychev написа:
НИЕ МОЖЕМ САМИ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НАС
И НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ
ЧЕ НЯКОГА СТЕ НИ ОСВОБОЖДАВАЛИ
И ЧЕ ИМАМЕ НЕЩО ОБЩО СЪС СкЛАВиЯНСТВОТО
ВАШАТА ТЪПОТА НЕ НИ Е ПРИСЪЩА


този път,почти нямаш правописни грешки,само дето викаш! За това, си купих тампони за ушите! Първо ми дадоха ТАМПАКС,но не можах да си ги напъхам,не биле баш за там, та си купих памук! Дано не е ГМО! И чува се през него,та карай,както знаеш!
цитирай
4. aboychev - ПРЕД БЪЛГАРИЯ
27.06.2015 12:24
СТОИ ИСТОРИЧЕСКАТА ЗАДАЧА
ДА ОСВОБОДИ ВОЛЖСКИТЕ БЪЛГАРИ И
ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ БЪЛГАРСКИ НАРОДНОСТИ ОТ
МОСКОВСКАТА ТИРАНСКА ВЛАСТ
РУСИЯ ДЪЛБОКО ЗАД УРАЛ
АКО НЯКОЙ ТАМ ИМ ПОЗВОЛИ
цитирай
5. nikikm - Хе-хе-е,
27.06.2015 23:25
че то,ако ставаше с позволение...щяхме да притежаваме света! Не си спомням някой да ни е искал позволение за завладяване на наши територии,а това е 3/4 от света?! От тогавашната цивилизация! За това сега се свиваме на едно килимче,ама и него ще ни го вземат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: azret55
Категория: Други
Прочетен: 66300
Постинги: 32
Коментари: 35
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031