Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 23:52 - За солидарността
Автор: azret55 Категория: Политика   
Прочетен: 1439 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За първи път се замислих върху думата „солидарност” в Белгия през 1996 година. Ако помните, тогава в Брюксел течеше шумен съдебен процес по делото „Марк Дитру”. Обвиняваха го в отвличане и убийство на деца. Този процес се отразяваше от всички европейски средства за масова информация. Родителите на изчезналите деца в Белгия се обединиха в „Бяло движение”. Основната цел на общественото родителско сдружение беше да потърси подкрепа и съмишленици сред всички слоеве на белгийското общество в търсенето на изчезналите деца. „Бялото движение” се опитваше да консолидира всички здрави сили на белгийското общество в единна обществена сила, за да изразят протеста си. В края на деветдесетте години на 20-и век, на фона на нехайството на правозащитните органи, Белгия бе залята от вълна зловещи престъпления. Намираха се хора, които, движени от жажда за пари, крадяха беззащитни деца и ги пласираха на черния пазар, откъдето за тях нямаше обратен път към живота. „Бялото движение” поиска от правителството щателно разследване по делото за изчезналите деца. Белгийският народ прояви гражданска солидарност с родителите на изчезналите деца. Всички белгийци, независимо от националната си и расова принадлежност, се включиха в масовата протестна акция с основни искания децата да бъдат намерени, а престъпниците – наказани. Солидарността на целия белгийски народ със семействата на изчезналите деца бе възвишена проява на човешкия дух: „Един за всички, всички за един”. Но кажете как да се бориш с дявола, разпрострял властта си над съвременния свят, когато вместо високи нравствени идеали у децата се поощряват най-низки инстинкти, когато във всички средни училища на страната в първия учебен ден на учениците безплатно се раздават презервативи, за да се популяризира „безопасния” секс. Съдебният процес по делото „Дитру” показа уродливото лице на буржоазното капиталистическо общество. Някои отвличали деца за пари, други ги купували от похитителите и ги препродавали на клиентите – извратени богаташи, като в повечето случаи накрая децата били убивани. Законът на хищническия пазар показа пред всички хора как действа: търсенето поражда предлагане. Нишките на тези престъпления водеха до някои членове на правителството и служители на Темида. Но, както често се случва, след решаването на делото в затвора влязоха само редовите изпълнители на престъпленията. Недосегаемите останаха на свобода. С времето „Бялото движение” в Белгия престана да съществува. Солидарността на народа, отровена от философията на индивидуализма, култа към потреблението, разврата и насилието, „изпусна парата”. А деца продължават да изчезват и днес, като резултат от буржоазния морал. 28 юни 2012 г. гр. Варна.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - Човече, толкова глупости пишеш,
14.06.2015 00:54
че чак се чудя откъде си се телепортирал тук.
Пуснах ти коментар за циганите, чака одобрение, да са надяваме, че ще го дочака.
Съдейки по терминологията - изрази като буржоазен морал и буржоазно капиталистическо общество, явно си учил марксизъм-ленинизъм.
Та се чудя чий си го дирил в Белгия тогава през 1996 сред загнилия капитализъм, а не си си седял кротко дома при българската перестойка по това време?
цитирай
2. bgman13 - цитат:" Но кажете как да се ...
14.06.2015 09:05
цитат:" Но кажете как да се бориш с дявола, разпрострял властта си над съвременния свят, когато вместо високи нравствени идеали у децата се поощряват най-низки инстинкти"

"У нас животът се обърка, моторът не работеше добре, започна подозрително да хърка и спре."

Т.е. имаме един обществен механизъм. Тоя механизъм се е построшил. Сега се търси майстор, дето да го поправи. Мнозина майстори ще се опитат. По резултатие ще ги познаете, дали са майстори или са пишманмайстори. Мимоходом ще спомена, че и аз съм се писал за майстор. Простото нещо което казвам е че сегашната демокрация не е никаква демокрация, а е глобална тоталитарна система, управлявана от династии, които са се скрили от обществото. За да се поправи мотора трябва да се инсталира правилна (истински демократична) избирателна система. И съм предложил конкретна избирателна система. И сега чакаме. Това което ще се случи, или ще обърне негативния тренд на развитие на обществото или ще го задълбочи и ще ни доведе до още по-отвратителни състояния. Простете за нескромността, обаче подозирам, че само аз съм прав и всичко останало е според поговорката "Пременил се Илия - пак в тия."
цитирай
3. 1997 - Контактувайки интензивно със запада преценяваме вече колко пари чинат
14.06.2015 23:25
tera написа:
Човече, толкова глупости пишеш, че чак се чудя откъде си се телепортирал тук.

Много впечатляващи неща за Швеция пише и latestnews. Това наистна е друго лице, което, явно не познаваме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: azret55
Категория: Други
Прочетен: 66561
Постинги: 32
Коментари: 35
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930